Tablettslagning som ger tabletter som har rätt fuktighetsgrad

Glöm inte bort tablettslagning när du ska göra egna tabletter. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

tablettillverkning

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Det kan till exempel vara dragering som döljer vedervärdig smak. Du måste dessutom paketera dem rätt så att de skyddas mot yttre faktorer.

För att fästa ihop tabletterna används ofta mikrokristallinisk cellulosa. För att få rätt dosering för man oftast testa sig fram.

Som släppmedel som samtidigt ger en osynlig skyddande yta använder man vanligtvis magnesiumstearat 0,5-1 %, i extremfall 2%. Allt finns på allt-fraktfritt.se.

Så gör du säkrare tablettslagning

Det finns flera metoder. Du kan använda dig av olika steg. Det finns fakta att läsa. Det gör att tablettpressningEN blir så säker som möjligt.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Tabletternas innehåll styr också dess hållbarhet. Försök att använda ingredienser som stänger ute fukt. Då kan man sälja dem längre.

Ingredienser i hölje kommer ju också att skydda tabletten inuti. tablettmaskin
Betänk hur du uppfattar en medicinsk produkt som ser ut som att den har manglats. Den kan ju ha krossats totalt i förpackningen och då är frågan hur du ska inta den på ett säkert sätt.

Det måste man tänka på innan tablettslagning kan börja. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Tabletten ska fortsatt vara effektiv och säker att använda.

Så används vatten i tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Kontrollera vilken typ av vatten som tabletterna använder. Det finns de som inte reagerar.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Den har en hög fuktighetsgrad på 10 %. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Tablettens hölje måste ha rätt utformning och ingredienser

Det blir som en barriär mot fukt. Skyddet gör att vattnet stannar inne i tabletten. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

När man pysslar med tablettpressning måste blandningen vara enkel. Man provar sig fram. Vissa pulver behöver inga tillsatser alls, andra är omöjliga att stansa till tabletter vad man än blandar i, dessa blir som regel kapslar istället.