Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

köpa

Natriumvätekarbonat är bara ett annat namn för mineralsaltet bikarbonat Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Du kan bota halsbränna med bikarbonat. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.

För att man ska må bra så måste det ju vara rent

Bara det är rent i kök och badrum. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är mycket effektivt. Ett storpack räcker längre.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. Du kan utan problem halvera det som står.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Det kan vara filmjölk eller juice. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.