Med en blir du av med mossan snabbare

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Med Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Med medlet får gräset chans att leva igen. Med rätt utrustning går det lekande lätt.

spridare

Detta är vad en ejektorflaska är för något

Man kan säga ett en ejektordunk fungerar lite som en trädgårdsspruta. Med vattenslangen påkopplad kan man kontrollera spridningen va medlet. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Med den praktiska dunken får du dessutom till blandningen automatiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

Om man har mossa på taket så kan man använda GTI och Takrent Turbo också. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

Man kan börja med att skrapa bort all synlig mossa. Med vattnet kan man sedan spola bort lösa delar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter medlet verka.

Det finns en plan B också. Använd Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Låt sedan mossan och påväxten regna bort, det tar ett antal månader.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återvinnas. Man kan göra egna blandningar med järnsulfat. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Hos allt-fraktfritt.sese finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt är fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Det blir billigare. Ofta är det dessutom bättre (starkare blandning) då företaget har råd att kosta på sig då man säljer direkt till konsument utan mellanhänder. Det kan hända att blandningen blir fel på grund av vattentrycket. En starkare blandning brukar fixa det ändå.

Be om proffshjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska behandla tak så tar det ju lite längre tid. Takmedlen är väldigt starka.

Man kan ju även få hjälp av familj och vänner men ibland kan det vara enklare att göra allt själv. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Det avgörs av budgeten. Mossan måste ju bort.