Magnesiumstearat gör att tabletterna lossnar lättare

Tabletter blir klara på nolltid och produktionen kan vara helt fantastiskt att beskåda. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. I annat fall kan tabletterna fastna.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Vad är magnesiumstearat?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det är egentligen samma sak som en tvål.

Med Magnesiumstearat blir ytan blank. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blandas i sist och kort tid, max 5 minuter. Om tabletten blandas för länge kan den förstöras.

Magnesium stearat är vitt. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Idag är snabbheten viktig. Modern teknik har snabbat på tillverkningen. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Fel förekommer självklart men då man kan stoppa processen och rätta till felet.

En enkel elektrisk tablettpress gör 1000-3000 tabletter i timmen. Då har den ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då väller det ut.

Inga tabletter fastnar i stansen. piller
Inte när det handlar om magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Vissa problem kan dock ta dit att lösa när de dyker upp. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

filmdragerad

Därför måste dosen av klibbmedel och släppmedel vara rätt.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

En välplanerad produktion är viktig

Du måste planera din tillverkning. Det gäller alla moment i tillverkningen, även släppmedel i tabletter.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Du kan vinna mycket på att kontrollera släppmedlet. Då blir det bäst resultat.

Men det är inte bara släppmedlet som spelar roll alla moment måste utföras noggrant.