Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel fungerar inte på samma sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

använd

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. dax handdesinfektion Kanske är det inte sant? Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Välja då hellre andra produkter. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.