Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Det räcker inte med handsprit.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Lagren av handsprit tömdes snabbt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vi har känt till det länge.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

desinfektionmedel

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. desinfektionmedel Använd handtvål på rätt sätt.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Du kan bli smittad av andra. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Överallt.