Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Sjukdomen är helt ny. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Nu är det viktigt att desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Handsprit biter inte på alla virustyper.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du måste ändå tvätta händerna. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Händerna ska tvättas så ofta det går. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Inte bara om du eller andra har influensa symtom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Det ger ett bra grundskydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handsprit

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.