Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Men du kan göra mycket redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. De flesta får bra resultat med Ester-C. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

En pandemi kräver extra god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Det finns virus som överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Stoppa Coronaviruset Det har vi sett från andra delar av världen.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Brukar du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Försök att inte handla varje dag!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det fungerar bättre än handsprit.